Jak si vybrat kvalitní maso? Co je nutné sledovat a kam se pro maso vydat?
On 23. 10. 2021 by
Máte rádi maso ale snažíte se žít a jíst zdravě? Pokud chcete z masa dostat jen to nejlepší, musíte jej umět dobře připravit a také si ho vybrat. Jak na to?
Jak si vybrat kvalitní maso? Co je nutné sledovat a kam se pro maso vydat?
V dnešní době jsme zvyklí nakupovat plně všechno ve velkých supermarketech, kde nás lákají především výhodné ceny a také to, že můžeme sehnat všechno na jednom místě a nemusíme se tak vydávat pro každou věc zvlášť do jiných obchodů. To je sice výhodné, ušetříme spoustu času a možná i peněz ale ne vždy jíme úplně kvalitní potraviny. Zvláště co se týče masa, měli bychom být obezřetní. Maso je třeba dobře vybírat, levné maso ze supermarketů může být totiž dokonce i škodlivé, může být staré a to určitě jíst nikdo z nás nechce. Jak tedy maso vybírat a hlavně kde?
Kdo hledá, může najít
Zajímá vás, jak vybrat a zpracovat maso https://www.bmikalkulacka.cz/grilovani-jak-vybrat-a-zpracovat-maso-aby-pochoutka-byla-co-nejzdravejsi, aby vám skutečně dalo to, co potřebujete? Maso je dobré nakupovat vždy v řeznictví, pokud to jde, vybírejte jen prověřená řeznictví, soukromé podnikatele, kteří mají maso z malých a prověřených chovů. Ve velkochovech se ke zvířatům nechovají dobře, navíc maso může být staré a také nikdy nevíte, čím tam ty zvířata mohou krmit. Může to sice trvat delší dobu, ale určitě se takové řeznictví dá najít i ve vašem okolí. Pokud ho najdete, maso už nakupujte jen tam. To stejné byste měli udělat v případě, že rádi jíte ryby. I ty je lepší kupovat v prodejnách, které se specializují pouze na prodej ryb a mořských plodů.
Pozor na to, že maso ze supermarketů se také často prodává již prošlé, někdy to poznáte podle výrazné slevy. Maso si koupíte, další den jej chcete zpracovat, ale už jen podle vůně se dá poznat, že maso na pultech obchodů leželo dlouhou dobu. To určitě nejezte. Riskujete nejen zažívací obtíže.
Hodně masa, malé porce
Je také lepší kupovat vždy větší kusy masa nebo například celé kuře a to si potom doma rozporcovat na menší díly, se kterými budete dále pracovat a vařit z nich. Pokud například chcete jen kuřecí prsa, kupte celé kuře, ale maso si doma naporcujte, čerstvé maso se nemusíte ani obávat doma zamrazit a můžete ho využít později. To stejné dělejte například s kachním masem.
Držte se zejména zásady, že jen čerstvé maso je skutečně dobré.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím